Gea Verhofstad is de Hooikoorts HomeopaatGea Verhofstad van Libra, Leven in Balans is de Hooikoorts Homeopaat

De oorzaak van hooikoorts

Iedereen heeft een systeem in zijn lijf dat het zelfgenezend vermogen heet. Dit zelfgenezend vermogen, waar het immuunsysteem een onderdeel van is, gaat aan de slag als er in het lichaam ergens iets hapert. Dat kan zijn op fysiek niveau, mentaal, of emotioneel.

Het zelfgenezend vermogen zorgt er bijvoorbeeld voor dat een snijwond geheeld wordt. Als nu dat zelfgenezend vermogen te zwaar belast wordt, dan kan het niet meer optimaal functioneren en ontstaan er klachten, bijvoorbeeld hooikoorts.

De oorzaken van hooikoortsDoordat we tegenwoordig steeds meer worden bloot­gesteld aan stress, straling en giftige stoffen, neemt de ontvankelijkheid voor allergieën toe. Door de opeenstapeling van toxische stoffen, is op een dag het maximum bereikt van wat het zelfgenezend vermogen van het lichaam nog aan kan zonder “ziekte” te produceren. Op een dag is het genoeg en loopt het vat over. Als je er op die manier naar kijkt, ga je ook begrijpen dat hooikoorts of een allergie niet zo maar van de ene op de andere dag ontstaat. Daar gaat echt wel iets aan vooraf.

Door stress en blootstelling aan toxische stoffen raakt het immuunsysteem uiteindelijk ontregeld, bijnieren raken uitgeput door een te lange periode van stress, het spijsverteringsstelsel werkt niet meer optimaal door verkeerde voeding, gifstoffen stapelen zich op doordat het lichaam niet meer de energie heeft om te ontgiften.

Een vicieuze cirkel die op een of andere manier doorbroken moet worden. Allergieën, en dus ook hooikoorts, gaan nooit vanzelf over. Integendeel, zonder behandeling wordt het vaak alleen maar erger. Het onderdrukken van de symptomen met allergiepillen kan tijdelijk verlichting bieden, maar een definitieve oplossing is het zeker niet. Tijdens een homeopathische behandeling wordt gekeken naar de oorzaak (of oorzaken), verbreken we de vicieuze cirkel en wordt er blijvend resultaat behaald.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op

Hooikoortsklachten

Veel genoemde hooikoortsklachten of symptomen van hooikoorts zijn:

  • Loopneus
  • Tranende ogen
  • Niesbuien
  • Verstopte neus
  • Benauwdheid
  • Jeuk
  • Huidklachten
  • Vermoeidheid
  • Lusteloosheid

Wat is de oorzaak van hooikoorts?

Wil jij ook graag van je hooikoorts af?

Neem vandaag nog contact op!

Oorzaak van hooikoortsklachten

Hooikoorts kan spontaan ontstaan; je hoeft nooit eerder last te hebben gehad. Stuifmeel van gras (graspollen) en ook boompollen kunnen kunnen spontaan tot allergische reacties en hooikoortsklachten leiden.

Op warme, winderige dagen krijg je vaak last van hooikoorts, dan kunnen er miljoenen pollen in de lucht zweven. Bij regen spoelen deze pollen weer uit de lucht en heb je minder last van hooikoorts. Als de pollen op het neusslijmvlies, de oogbollen of in de luchtwegen terecht komen, reageert je afweersysteem en kun je last van hooikoortsklachten krijgen.

Wil jij ook graag van je hooikoorts af?

Neem vandaag nog contact op!

Aangesloten bij: